‘Sözleşmeden değil önümüzden çekil’

0
640

Kadınların ve LGBTİ+’ların şiddetten korunması ve eşitlik haklarının güvenceye alınması için temel önemde olan İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılmaya dönük, hukuksuz kararı tanımayan ve kabul etmeyen kadın ve LGBTİ+ örgütleri, “Türkiye’nin her yerinden gücümüzü ve birlikteliğimizi ortaya koymak için bir kez daha buluşuyoruz” şiarıyla 19 Haziran’da Maltepe’de bir araya geldi ve İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

İstanbul Sözleşmesi’nin yaşam güvencesi olduğuna dikkat çeken katılımcılar, iktidara “Sözleşmeden değil önümüzden çekil” diye seslendi. 1 Temmuz’a kadar eylemlerini sürdüreceklerini ilan eden katılımcılar, “Bugün burada, İstanbul’dayız. 1 Temmuz’da her yerdeyiz. İstanbul Sözleşmesi’nden de haklarımızdan da vazgeçmiyoruz” dedi.

Katılımcıların orta bildirisinde, “Açık açık ilan ediyoruz: Kazanılmış haklarımızın hiçbirinden vazgeçmiyoruz!

Biz haklarından, hayatlarından, İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyen milyonlarız…

Haklarımızı güvenceye alan yasaları hayatı pahasına kazananlarız. Ve daha nice hakkımızı mücadelemizle kazanacak olanlarız. Haklarımıza, sözleşmemize göz dikenlere sesleniyoruz… Mücadeleyle kazandığımız, artık bütün toplumun kabul ettiği haklarımızın bir tekinden bile vazgeçmeyeceğiz” ifadeleri yer aldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz