Barınamıyoruz Sokaklardayız

0
680

“Barınamıyoruz” diyen öğrenciler, birçok kentte sokakta sabahladı. 

Ev, yurt ve apartlardaki kiraların yüksekliğinden şikâyetçi olan öğrenciler “Barınamıyoruz”, ‘’Yurtsuzlar’’ gibi kurdukları oluşumlarla parklarda gece nöbeti başlattı. 

İstanbul’daki eylemin etkisi büyüyerek Ankara, İzmir, Kocaeli ve Gümüşhane gibi çeşitli kentlere yayıldı. 

İlk gün İstanbul Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda yapılan eylem, 21 Eylül’de İstanbul Bakırköy’deki Millet Parkı’nda devam etti. 

Öğrenci Sendikası’ndan yapılan “2021 yılında kalacak yer bulamadığımıza inanamıyoruz” başlıklı açıklamada, “Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) ve kira zamlarına sessiz kalmadık kalmıyoruz. Bütün sıra arkadaşlarımızı yüksek kiralara ve zamlara ses çıkartmak üzere nöbetimize davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi. 

Sosyalist Devrimci Gençlik (SDG) tarafından yapılan yazılı açıklamada ise “Kira mı ödüyoruz, ev kredisi mi belli değil. Geçinemediği için okurken çalışmak zorunda kalan binlerce üniversite öğrencisi bu sene ev kirasını nasıl ödeyeceğini kara kara düşünüyor. Kiralar uçtu gidiyor, denetleyen yok. Ev sahipleri öğrencilere ‘Ya kiraya zam yaparım, ya da evden çıkarsın’ baskısı yapıyor. Düşene bir tekmeyi de, milyarlarca lirayı çarçur eden KYK yurtlarına da zam yapmayı ihmal etmeyen iktidar atıyor. Evdeki hesap ne çarşıya ne okula uyuyor, hem kirayı ödeyip hem de geçinebilmenin hiçbir yolu yok” denildi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz