‘Özgürlük, adalet ve barıştan yanayız’

0
685

Türkiye’de Çeçen kültürünün yaşatılması ve insanımız arasındaki dayanışmanın arttırılmasına yönelik faaliyetlerini sürdüren sivil toplum kuruluşları olarak yıllardır ödün vermediğimiz ilkelerimiz gereği hiçbir siyasi faaliyetin tarafı, muhalifi ya da muhatabı olmadığımız gibi bundan sonra da olmayacağız. 

Son günlerde değişik mecralarda çıkan farklı olaylara ilgili haberlerde Çeçenlerin adı sık sık geçmekte, bu olaylarla ilgili olarak farklı kesimler tarafından birbiri ile tamamen çelişen değerlendirmeler yapılmaktadır. 

Bilinmelidir ki yüzyıllardır maruz kaldığı zoraki savaşın mağduru olan Çeçenler, kendi yaralarını sarma dışındaki olayların ne gönüllü öznesi ne tarafı ne de muhatabıdır. 

Bu çerçevede; uluslararası hukuka saygı duyduğumuzu; özgürlük, adalet ve barıştan yana olduğumuzu, savaşın her türlüsüne karşı olduğumuzu, kalıcı barışın bir an önce sağlanmasını temenni ettiğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz. 

  

Adana Anadolu Kafkas Çeçen Kültür ve Dayanışma Derneği, Ankara Kafkas Çeçen Kültür ve Dayanışma Derneği, Kahramanmaraş Çeçen Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İstanbul Kafkas Çeçen Kültür Derneği, Sivas Çeçen Kültür ve Dayanışma Derneği, Ürdün Çeçen Hayır Derneği Sukne Şubesi 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz