“Uçan Süpürge” başladı

0
450

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali (USUKFF), Nil Kural’ın direktörlüğünde 26 Mayıs’ta başladı. 

“Kadınların Mirası” temasıyla 26 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında Büyülü Fener Kızılay Sineması ve Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde 60’ı aşkın filmin yer aldığı zengin programıyla seyirciyle buluşacak olan festivalin açılışı, Karum Çim Alan’da gerçekleşti. 

Törende, “Uçan Süpürge Onur Ödülü”ne oyuncu Şerif Sezer layık görülürken, “Bilge Olgaç Başarı Ödülleri” yapımcı Anna Maria Aslanoğlu ile oyuncular Neşe Yulaç ve Ayşenil Şamlıoğlu’na takdim edildi. 

Oyuncu Nazlı Bulum’un, “Genç Cadı Ödülü”nü aldığı törende, Kadın Eserleri Kütüphanesi’ne “Tema Ödülü” verildi. 

Gecede konuşan Türkan Şoray, “Sinemaya aşkla bağlanmış meslektaşlarım, sinemacı arkadaşlarım hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. 25 yıl önce bir hayalimiz vardı. Bu hayalimiz kadın ve sinemaydı. Kadınlarımızın kültür ve sanat yoluyla kendilerini ifade etmelerini, emek verdikleri filmlerle kadın haklarını, eşitsizliğini ve problemlerini dile getirmelerini sağlamak amacımızdı. Bu 25 yıl içinde hayalimiz gerçek oldu. Bugün de 25. yılımızı kutluyoruz” dedi. 

Sunuculuğunu Yetkin Dikinciler ile Şenay Gürler’in yaptığı açılış töreninde, Allegra Ensemble grubu da mini konser verdi. 

Festival seçkileri 

Festivalde yer alacak 10 kategori şu şekilde: “Her Biri Ayrı Renk, Pembesiz Mavisiz, Olay yeri-Aile, Küçük Kadınlar, Kadın Yok Savaşın Yüzünde, Yıkmak Diyor Kadın, Ayak Basılmamış Yollar, Perdeyi Sahipleniyoruz, Türkiye’den Kadın Filmleri ve Özel Gösterimler.” 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz