Abhazya’da kültürel ziyafet haftası

0
453

Kültürel etkinliklerle dolu bir hafta başlıyor. 19-25 Haziran’da bir dizi tiyatro gösterisi, konser ve sergi planlandı.

Haftaya başlarken 20 Haziran saat 19.00’da, Abhaz Devlet Drama Tiyatrosu “Bernarda Alba’nın Evi” adlı etkileyici bir performans sahneleyecek. İspanyol şair ve oyun yazarı Federico García Lorca tarafından kaleme alınan oyunun yönetmenliğini Madina Argun üstlenmekte.

23 Haziran saat 19.00’da tiyatroseverler, Fyodor Dostoyevski’nin önemli eseri İnsancıklar”dan esinlenerek sahnelenen “Aşk Bağı” adlı oyunu izleyebilirler. Bu duygusal anlatı, Makar Devushkin ve Varenka Dobroselova’nın aşk hikâyesini takip ediyor. Abhazya’nın onur sanatçısı Teimuraz Chamagua ve oyuncu Amra Nachkebia bu önemli rolleri canlandıracak.

 Haftanın kültürel etkinliklerine daha fazla çeşitlilik katmak adına, Abhaz Gençlik Tiyatrosu 21 Haziran saat 19.00’da “Madam Bakan” adlı oyunu sahneleyecek. Esma Dzheniya’nın yönettiği bu performans, insanların zenginlik ve güç hırsının ebedi bir hikâyesini anlatıyor. Başkarakter, arzuladığı statüye ulaştıkça, yakın ilişkilerin dönüşümü ve bozulmasıyla karşılaşır, bu da kaçınılmaz bir çöküşe yol açar.

Müzik tutkunları, Devlet Filarmoni’de düzenlenecek bir dizi konsere katılabilirler. Bu konserler arasında Nehuş Çerim ve “Kabardinka” dans topluluğunun 20 Haziran saat 19.00’da gerçekleştireceği etkinlik, “ANATRIO” ve enstrümantal grup “APSNY-FOLK” işbirliğiyle 21 Haziran saat 19.00’da gerçekleşecek olan konser ve 24 Haziran’da Çocuk Koreografik Stüdyo “Yajruma” tarafından sunulan özel bir performans var.

Sanatseverler, 22-30 Haziran tarihleri arasında Merkez Sergi Salonu’nda sanatçı Maria Pilija’nın kişisel sergisine katılma şansını yakalayacaklar.

Bu kültürel açıdan zengin haftayı tamamlarken 25 Haziran saat 17.00’de Pitsunda Kilisesi’nde bir konser düzenlenecek. “Klasiklerden Rock Hitlerine” adını taşıyan org konseri, yaratıcı ilham ve kültürel yoğunlukla dolu haftaya uygun bir final olacağının sözünü veriyor. (abkhazworld.com)

 

Çeviri: Mirac Albek Hızlıok

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz