Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

‘Ticari bir hırsımız yok, gelenler kendilerini mutlu ve evlerinde hissetsin istiyoruz’

Nandu Doğal Yaşam Çiftliği, şehrin yoğunluğundan kaçmak isteyenleri Sazköy’de yer alan bir Abhaz köyünün sakinliğinde ağırlıyor. Adını Abaza dilinde anneanne/babaanne anlamlarına gelen “nandu” kelimesinden alan doğal yaşam çiftliğinde glambing tesislerinin yanı sıra meditasyon ve yoga gibi farklı etkinlikler de zaman zaman yer buluyor. Çiftlik, yakın dönemde İstanbul’daki profesyonel bir at yetiştirme çiftliğiyle işbirliği içerisinde hamile atlara ev sahipliği yapacak. Çiftliğin işletmecisi Ece Rahat ve Anıl Rahat, Nandu Doğal Yaşam Çiftliği’ni Jineps’e anlattı.


-Nandu Doğal Yaşam Çiftliği ne kadar zamandır hizmet veriyor? Çiftlik ile ilgili genel bir bilgi verir misiniz?

-Nandu Doğal Yaşam Çiftliği olarak ilk misafirlerimizi 8 Ekim 2022’de ağırladık. Yaklaşık 10 aydır glamping konaklama hizmeti veriyoruz. Glamping klasik kamp deneyimini lüks ve konforlu bir atmosferle birleştiren, doğayla iç içe olmak isteyen ama bazı konforlarından ödün vermek istemeyenlerin tercih ettiği farklı bir konaklama seçeneği.

İstanbul ve Ankara’nın tam ortasında, ormana sıfır bir konumda, glamping konseptli butik bir tesisiz. 6 bin metrekarelik arazide birbirinden tamamen bağımsız olarak yerleştirilen 4 dome çadır ve kahvaltı hizmetinin verildiği 1 adet büyük dome çadır bulunmakta.

Her dome çadır, 45 metrekarelik kapalı alan, 30 metrekarelik teras ve yaklaşık 100 metrekarelik yeşil alandan oluşuyor. Dome çadırların içinde kendine özel banyo ve mutfak bölümleri, bahçesinde kendine ait barbeküsü ve ateş yakma kazanı bulunuyor.

Konaklama hizmetinin haricinde sadece kahvaltı için gelenleri de ağırlıyoruz. Kahvaltıda verdiğimiz ürünlerin bazılarını kendimiz üretiyor, bazılarını yerel üreticilerden, bir kısmını da Hatay yöresinden temin ediyoruz. Ekmeğimizi ekşi mayalı olarak özel yaptırıyoruz.

 

-Nandu ismi nereden geliyor? Adının bir anlamı ya da bir hikâyesi var mı?

-Biz yaklaşık 5 sene önce İstanbul’u terk edip köyde kendimize yeni bir hayat kurmak için Sazköy’e geldik. Burası bir Abhaz köyü. Köyde çiftçilik ile başlayan serüvenimiz doğal ürünler yapıp satmaya doğru şekillendi. Ata tohumu mısır, fasulye ve barbunyaları ekip yetiştiriyor, kendi fındığımızdan fındık ezmesi yapıyor, Abhaz kültürüne ait kahvaltılık acıka, Abaza peyniri yapıyor, yayıkta tereyağı yapıp Nandu Doğal Ürünler markası ile doğal ürün arayışında olan şehirde yaşayan insanlara ulaştırıyorduk.

Nandu, Abhaz kültüründe anneanne/babaanne demek. Yetiştirdiğimiz tohumlar anneannemizin bize mirası olduğu ve yaptığımız acıka ve Abaza peynirini tıpkı anneannemiz gibi üretmeye çalıştığımız için markamız Nandu oldu. Bizi bu isimle tanıyan çok güzel bir kitlemiz de oluştuğu için değiştirmeden Nandu Doğal Yaşam Çiftliği olarak yolumuza devam etmek istedik.

 

-En son Glambing konseptiyle bir kamp yeri kurdunuz. Bu etkinlik sonrasında da devam edecek mi?

-Biz doğada yaşamayı seven bir çiftiz. En başından beri amacımız kendi ulaştığımız sağlıklı ürünü isteyene ulaştırmak veya kendimize kurduğumuz bu hayat şeklini isteyene yaşatabilmek şeklinde oldu. Bu nedenle konaklamaya gelenlerin de kendilerini evlerinde gibi hissetmeleri için gerekli şekilde tasarladık tesisi. Dip dibe yerleştirmedik dome çadırları, daha müstakil alanlar yaratmaya çalıştık gelenlere bu hissiyatı verebilmek için.

Pandemiden sonra genel olarak bir doğaya kaçış başladı. Glamping tesisleri de doğayla bağlantı kurmayı ve rahatlama hissini sevenler için farklı bir seçenek. Buradaki sistemi ticari bir hırsla değil, birlikte kaliteli zaman geçirebileceğimiz misafirlerimiz olsun, buradan mutlu ve deşarj olmuş bir şekilde evlerine dönsünler isteğiyle kurmaya çalışıyoruz. Bu sistem ile Türkiye şartları bizi ayakta tuttuğu sürece bu hizmeti vermeye devam edeceğiz.

 

-Nandu Doğal Yaşam Çiftliği’nde başka ne gibi etkinlikler düzenliyorsunuz? Geleceğe yönelik planlarınızdan bahseder misiniz?

-Tam doğanın kalbinde, sessiz ve huzurlu bir yerde olmamız nedeni ile yoga ve meditasyon eğitmenleri burada etkinlik yapmayı tercih ediyorlar. Şimdiye kadar aile dizilimi, meditasyon ve yoga kamplarına ev sahipliği yaptık. Ayrıca kurumsal firmaların çalışanları için düzenlediği motivasyon kamplarına da ev sahipliği yaptık.

Kısa bir zaman içerisinde İstanbul’da bulunan profesyonel bir at yetiştirme çiftliği ile ortak bir proje kapsamında rehabilitasyon için hamile atlara çiftliğimizde bakmaya başlayacağız. Atların doğal ortamlarında 11 ay süren hamilelik dönemini rahat ve huzurlu bir şekilde geçirip sağlıklı atlar doğurmalarına aracı olacağız.

Yazarın Diğer Yazıları

Sosyalist gençlik yargılanıyor

12 Mart ve 30 Nisan tarihlerinde İstanbul ve Eskişehir’de yürütülen operasyonlarla gözaltına alınarak tutuklanan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Eş Başkanları Yaren Tuncer ve...

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen: ‘Bu bir ekonomik kriz değil, derin ve şiddetli bir yoksullaşma’

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen: ‘Bu bir ekonomik kriz değil, derin ve şiddetli bir yoksullaşma’ Türkiye’de açlık ve yoksulluk koşulları giderek daha yakıcı bir hale...

‘Çerkesçe için eğitim alanlarında materyal eksikliği hissediyoruz’

Türk Dil Kurumu (TDK), daha önce Kürtçe, Arnavutça, Pomakça gibi yayımladığı iki dilli sözlüklere Çerkesçeyi ekledi. Okan Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölüm Başkanı Dr. Murat Topçu...

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img