Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

Antakyalı kadınlar kooperatif kurdu

Hatay Deprem Dayanışması ve MARA El Sanatları Atölyesi çevresinde örgütlenen Antakyalı kadınlar, Rimmen Kadın Kooperatifi’ni kurdu. 

Kooperatif üyeleri, ilk toplantıyı Antakya Samandağ’da bulunan deprem koordinasyon merkezinde 3 Eylül’de gerçekleştirdi. Bianet’ten Burçak Görel’in haberine göre, toplantıda kooperatifin amaçları, ilkeleri ve çalışma alanları belirlenirken; ilk üç aya dair faaliyet planlaması yapıldı. 

Adını bolluk ve bereketin simgesi kabul edilen narın Arapça karşılığından alan kooperatif evinde, üretim yapan ancak bunu gelire dönüştüremeyen depremzede kadınları güçlendirmek, deprem sonrası maddi açıdan güçsüzleşen tüketiciye adil bir fiyat politikası sunmak hedefleniyor. 

Faaliyet alanını gıda ve tekstil ürünleri olarak belirleyen kooperatif, üretime ilk olarak bölgenin önemli ürünleri arasında yer alan nar ekşisi, salça, ceviz reçeli, zahter, kabak tatlısı, defne sabunu gibi ürünlerle başlamayı planlıyor. Bu ürünleri Rimmen markasıyla Türkiye’nin çeşitli noktalarına göndermeye hazırlanıyor. 

Aynı zamanda Antakya’nın kaybolmaya yüz tutmuş ürünleri arasında olan buğday sapından üretilen tabak ve sepetleri yeniden üretmeye başlamak da kooperatifin amaçları arasında. Uzun vadede ise Antakya’da yaşlı ve çocuk bakımının kooperatif bünyesinde toplanması ve kadınların kooperatif bünyesinde bir araya gelmesinin yolları aranıyor. 

Yazarın Diğer Yazıları

«Аҧсуа Аџьыка»

Сақариа Хәаахәҭра-Ааглыхра Апалата (SATSO) адҵааларала, Аҭырқә Патент-Марка Наплакы, «Аҧсуа Аџьыка» ахьӡ, Сақариа ақалақь ишатәу иӡбаны, иақәшаҳаҭит. «Аҧсуа Аџьыка» аншьан нацла, Сақариа ахьӡ аҿы ианҵо...

Сымсым Аҧсуаҭҵааратә Институт акадр аҿы

Аҭҵааҩы-Ашәҟәҩы Сымсым Селчуқ Сол, Аҧсуаҭҵааратә Институт адиректор Арда Ашәба инапаҵаҩрала, Мшаҧымза 1 инаркны институт акадр далахәхит.

Аекологиатә тренинг мҩаҧысит Хәаԥ ақыҭа

Аҵареи, асоциалтә активреи, агәабзиарахьчареи рзы АААК аҟәшеи, ААУ аекологиеи аҧстәқәа рморфологиеи ркафедра аметодист, арҵаҩы еиҳабы Маиа Цыбулевскаиеи иацырҵоит ақыҭа школхәыҷқәа рзы аекологиатә тренингқәа рымҩаҧгара....

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img