İKKD, KAFFED ile ilişkilerini askıya aldı

0
140

Türkiye genelinde 53 derneğin üyesi olduğu Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) 11. Dönem Yönetim Kurulu’nu da belirlediği genel kurulunu 19 Kasım 2023’te gerçekleştirmişti.

 

Eskişehir

KAFFED üyesi Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği delegasyon heyeti de genel kurula katılmış ve heyete başkanlık yapan Tanaş Cihan Ertok, kürsüden derneğin “KAFFED faaliyetlerine önümüzdeki dönemde sadece gözlemci olarak katılma ve tespit edilen olumsuzlukların devamı halinde bir sonraki dönem federasyon üyeliğinden ayrılma” yönündeki kararını hazirun ile paylaşmıştı.

 

Kayseri

Kayseri Kafkas Derneği de 15 Aralık 2023 tarihinde Çerkes diasporasını ilgilendiren önemli bir bildiri yayımladı. Derneğin Nurşah Özyürek başkanlığındaki yönetim kurulu 7 Ocak’ta gerçekleştirdiği olağanüstü genel kurulda KAFFED’den ayrılma kararı alarak bu konudaki gerekçelerini 1 Ocak’ta kamuoyuna duyurdu: https://www.kayserikafder.org.tr/2024/01/kayseri-kafkas-dernegi-kaffed-uyeliginin-sonlandirilmasi-sureci-hakkinda-bilgilendirme/?fbclid=IwAR1jHWBgM69LdUQLlcKaiD1cal1JWc97zkVaPVnZ6bl4Q_3EhpXHDxZ_8ug

Dernek, duyuruda temel olarak şu ifadelere yer verdi: “En temel konularda ortaklaşamadığımız, doğru yola sevk etmek, değiştirmek için hiçbir imkânın bulunmadığı, çoğunlukçu anlayışın kemikleştiği, değişim taleplerinde ötekileştirildiğimiz, türlü iftiralara maruz kaldığımız bu yapının içinde devam etmenin derneğimize ve toplumumuza zarar verdiğini düşünüyoruz. Bu nedenlerle doğru bildiğimiz yolda yürümek, enerjimizi halkımızın hak ve talepleri için daha verimli kullanabilmek, sürekli kısır tartışmalarla vakit ve efor harcamamak adına Kayseri Kafkas Derneği’nin KAFFED üyeliğinin sona erdirilmesi zorunlu görünmektedir. Değerli üyelerimiz, anlık tepkiyle değil yıllar boyunca oluşmuş tecrübe ve kanaatlerimizle, uzun uzun etraflıca ve objektif değerlendirmelerimizle aldığımız bu kararı hayata geçirmek noktasında yanımızda olmanızı bekleriz.”

 

İstanbul

KAFFED üyesi İstanbul Kafkas Kültür Derneği (İKKD) de 25 Ocak’ta sosyal medyadan paylaştığı “Üyelerimizin ve Kamuoyunun Dikkatine” başlıklı yazıyla KAFFED ile ilişkilerini askıya aldığını duyurdu.

18 Ocak Perşembe akşamı derneğin eski başkanları, KAFFED delegeleri, Gençlik Komisyonu üyeleri ve Yönetim Kurulu’nun katıldığı “Güncel sorunlar, KAFFED ilişkileri ve beklentiler” konulu istişare toplantısında kararın alındığı belirtilen açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi:

“İKKD yönetimi, mücadelesini verdiği konularda KAFFED içerisinde bir iyileşme olmadığını üzülerek görmektedir. Demokratik kurumlarda olmaması gereken çoğunluğun tahakkümü, farklı düşünenlerin ötekileştirilmesi kabul edilebilir değildir. Geçmişten beri yaşanan sorunların üzerine, yeni seçilen yönetim kurulu ile seçim öncesi ve sonrasında yaşanan olumsuz pratikler de eklendiğinde, yönetim kurulumuzun enerjisini kendi derneğimiz üzerinde yoğunlaştırması ve KAFFED ile ilişkilerin öncelik sıralamasında gerilerde kalması gerektiği fikri ortaya çıkmıştır. Ortaya çıkan motivasyon kaybının kurumlara zarar vermemesi, KAFFED ve bileşenlerinin bir özeleştiri yapmasına zemin hazırlaması amacıyla, istişare toplantısında ortaya konan iradenin uygulanmasına ve İKKD’nin KAFFED ile ilişkilerinin askıya alınmasına karar verilmiştir.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz