Sochi 2014’e Greenpeace de Karşı Çıkıyor

0
989

Avrupa, Amerika, Asya ve Pasifik’ teki 40 ülkede faaliyet gösteren ve 3 milyona yakın destekçisi olan Greenpeace çevre örgütü, Sochi 2014 Kış Olimpiyat Oyunları’na karşı çıktıklarını açıkladı. 

Greenpeace’in Rusya uzmanı Mikhail Kreindlin, 2014 Kış Olimpiyat Oyunları’nın Sochi’de yapılmaması gerektiğini belirterek neden bu öneriye karşı çıkılması gerektiğini açıkladı. 

Krendlin’e göre; Sochi’de asıl amaç Kış Olimpiyat Oyunları’nı düzenlemek değil. Asıl hedeflenen bakir Batı Kafkasya topraklarının iş dünyası için iştah kabartıcı olması. 2014 Kış Oyunları için aday gösterilen şehirlerden Sochi’nin Olimpiyat komitesi tarafından seçilmesi halinde Mzymta nehri üzerinde kurulacak hidroelektrik santrali, sporcu köyleri, demiryolu inşaatları gibi büyük ölçekli inşaatlar başlayacak ve bu inşaatlar bölgedeki doğal hayata tamiri imkansız zararlar verecek. 

Krendlin ayrıca, Rus otoritelerinin bu oyunlar için takındığı tavrın Olimpiyat ruhu ile bağdaşmadığını da ifade etti. (Kaynak: Kafdağı İnternet Portalı) 

(Not: Gazetenin yayına hazırlandığı günlerde, olimpiyatların Sochi’de yapılması kesinleşti.) 

 

Sayı : 2007 07