‘Acil eylem’ sonuç verdi

0
557

Kafkasya Forumu aktivisti Kuban Kural’ın tehdit edilmesi üzerine Af Örgütü’nün dünya çapında başlattığı ‘Acil Eylem” çağrısı ardından, nihayet İstanbul Valiliği Kural’a koruma tahsis etti. Kampanyanın başarıya ulaştığını dünyaya duyuran Af Örgütü, tüm destekçilerine teşekkür ederek acil eylem planını aşağıdaki açıklamayla sonlandırdı:

Çerkez asıllı Türkiyeli aktivist Enes Kuban Kural’la ilgili başlattığımız Acil eylem sonucunda ve talebimiz doğrultusunda kendisine İstanbul Valiliği tarafından bir koruma tahsis edildi. Enes Kuban Kural  15 Mayısta ofisinden evine dönerken ölüm tehdidi almıştı.

 

Kafkasya Forum üyesi olan Kural, Rusya’nın güneybatısındaki Soçi kentinde gerçekleşecek olan Kış Olimpiyatları’na karşı aktif olarak kampanya yürütüyordu. Kafkasya Forumu , birleşik ve bağımsız Kafkasya oluşturulması amacına yönelik olarak çalışma yapan Türkiye merkezli bir sivil toplum örgütüdür. Kural , maruz kaldığı tehditler ve gözdağının bu örgütte yürüttüğü kampanyalarla ilgili olduğuna inanıyor.

 

Kural, Uluslararası Af Örgütünün yürüttüğü bu Acil Eylem olmasaydı, yetkililerin kendine koruma sağlamayacağını ya da ona yönelen bu tehdidi ciddiye almayacaklarına inandığını söyledi. Daha önce de tehdit edilmiş başka kişileri de koruduğunu söyleyen görevli, her gün Kural’a eşlik edecek. Akşam ise yakınlarda bekleyerek acil durumlarda müdahale edecek.

Sayı : 2012 07

Yayınlanma Tarihi: 2012-07-01 00:00:00