Katalonya’dan Rojava Özerk Yönetimi’ni tanıma hamlesi

0
891

Haziran ayında Rojava’yı ziyaret eden İspanya’nın özerk bölgesi Katalonya’daki parlamento üyeleri, Rojava Devrimi’nin 9. yıldönümü olan 19 Temmuz’da Katalonya Parlamentosu’na Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’ni (Rojava) tanımayı ve her alanda dayanışmayı hedefleyen bir karar tasarısı sundu.

Escuerra Republicana (Cumhuriyetçi Sol), Junt Per Catalunya (Katalonya İçin Birlik), En Comú Podem (Birlikte Yapabiliriz) ve CUP’tan (Halk Birliği Adaylığı) oluşan 4 parti adına hazırlanan karar tasarısında “Suriye’nin kuzeydoğusunda, Kürt halkının Araplar ve Hıristiyanlar gibi diğer azınlıklarla bir arada yaşadığı durum farklıdır” deniliyor ve ‘Rojava’da başlayan devrimden doğan ve Ortadoğu’da özgür belediyecilik temelinde demokratik ve bir arada yaşamın geliştirildiği barışçıl bir çözüme’ vurgu yapılıyor.

‘Feminist ve sosyal ekolojiyi savunan demokratik konfederalizmin siyasi doktrininin bir parçası olan projenin’ Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi aracılığıyla örgütlendiği belirtilen önergede, “Katalonya ile Rojava arasında toplumsal hareketler ve Katalan sivil toplumu arasında yakın ve güçlü bir enternasyonalist dayanışma bağı vardır” ifadeleri kullanılıyor.

Karar tasarısı, çoğunluğun desteğiyle parlamentoya sunulduğu için geçmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ancak önerge yeni sunulduğu için henüz bu konuda bir tarih belirlenmedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz