Ne aynı erkek tarafından vahşice katledilen İkbal (19) ve Ayşenur (19), ne cinayeti aydınlanmamış Rabia Naz (11) ve Rojin (21), ne Narin (8) ne o, ne bu ne de şu… Totalde her yılın kadın ve çocuk cinayetleri grafiklerine eklenen birer rakam nihayetinde onlar. Yıllardır durmadan yazıyorum, bu yüzden onlardan bahsetmeyeceğim böyle bir günde!
Şişman, sivilceli, gözlüklü, uzun, kısa, güzel, yaşlı, genç, düz ya da kıvırcık saçlı, zayıf, çalışan, çalışmayan, ünlü, ünsüz kadınlar, kız çocukları… Sürekli bedeni, ırkı, yaşı yüzünden yani sırf var olduğu için zorbalanan ve sistematik bir biçimde linç edilerek o GÜZELLİK ALGISI OPERASYONLARINA kurban verdiğimiz, 7’den 77’ye “Kapitalizm Tanrısı”na adadığımız, sırtından paralar kazandığımız kadınlardan da bahsetmeyeceğim. Onların estetik operasyonlarında masada kalması, sonrasında gelişen komplikasyonlar sonucu uzuvlarını ya da yaşamlarını kaybetmeleri, aynadaki suretleriyle barışmalarına izin verilmediği için intihar etmeleri ya da yeme bozukluğu yaşayarak ölmeleri var bir de ama bunu da es geçiyorum.
Doğduğu andan ölümüne kadar ona biçilmiş rolü giymek zorunda bırakılan, hep baskılanan, direktiflerle yaşamına yön verilen, kendine ait bir hayatın hayalini bile kurmasına izin verilmemiş kadınları da geçelim, bugün onları da anlamaya, anlatmaya çalışmayacağım.
Trendler, moda akımlarıyla sömürülen, o akımları reddettiği an dışlanan, yalnızlaştırılan kadınlar da değil bugün konumuz.
Eline bıçak, tabanca, tüfek, ip, telefon, tablet, bilgisayar, neşter, enjektör, reçete, ayna alan kadın öldürüyor. Ben şu yazıyı yazarken bir ameliyat masasında, bir sokakta, bir evde, kendi sıcacık yatağında yatarken bir kadın ölüyor. Aslında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde elime sarı bir şerit alıp adım adım dünyayı o şeritle kaplamak ve üzerine de uzaydan bile çıplak gözle görülecek kadar büyük harflerle SUÇ MAHALLİ yazmak istiyorum. Tek korkum, bunu haber yapacak olan sitelerin yanından, yöresinden yanıp sönecek, aklımızı çelecek, benim şeritlerle kapladığım içeriğimi bile ele geçirecek o reklamlar.
Ah bizim bedenimizi, aklımızı, yaşamımızı hiçe sayan o reklamlar!
O SAATTE ORADA NE İŞİ VARMIŞ ÇİÇEKÇİLİK
Kadınlar Günü’ne özel güller %20 indirimli
IYYY NE KADAR ÇİRKİNSİN MÜCEVHERAT
Kadınlar Günü’ne özel pırlanta kolyelerde dev kampanya
BİRAZ ZAYIFLASA ASLINDA GÜZEL KIZ AKTARI
Kadınlar Günü’ne özel detoks çaylarında 2 al 1 öde
HAK ETMİŞ AMA BUJİTERİ
Kadınlar Günü’ne özel kalp kolyeler
KIZ DEDİĞİN İFFETSİZCE KAHKAHA ATMAZ GÜZELLİK MERKEZİ
Kadınlar Günü’ne özel dudak dolgusunda bahar fırsatları
O BURUNDAN ÖNÜNÜ GÖREMEZSİN KLİNİK
Kadınlar Günü’ne özel estetik turizminde 8 Mart indirimi
ÜZERİNDE NE VARMIŞ BUTİK
Kadınlar Günü’ne özel pullu, payetli elbiseler stokta
SEN SUSSAN MI BİRAZ TEYZE ESTETİK
Kadınlar Günü’ne özel anti-aging setlerinde büyük kampanya
O YOLUN YOLCUSU TURİZM
Kadınlar Günü’ne özel, tüm biletlerde %8 indirim
KIZLAR ÖYLE OTURMAZ ÇOCUK GİYİM
Kadınlar Günü’ne özel çocuk reyonunda bahar indirimi
BENİM KADINIMIN G*TÜ BAŞI OYNAMAZ BEAUTY CENTER
Kadınlar Günü’ne özel popo estetiği kampanyası
SEVDİĞİM İÇİN ÖLDÜRDÜM PIRLANTA
Kadınlar Günü’ne özel dev indirim. Pırlantanı al, sevgini kanıtla!







