Adigey Cumhuriyeti’nin Khodz beldesinde sel felaketi meydana geldi

0
320

Adigey Cumhuriyeti’nde çoğunlukla Çerkeslerin yaşadığı bir belde olan Khodz’da artan ani yağışların sonucunda sel yaşandı.

Mayıs ayında meydana gelen ani ve sık yağışlar bölge halkını bir hayli olumsuz etkiledi. Pek çok ekili tarım arazisi, yerleşim yeri zarar gördü. Konuya dair Adigey Cumhuriyeti Başkanı Murat Kumpilov açıklamalarda bulundu:

“Köydeki durum kolay değil ama kontrol edilebilir”

“Khodz’da acil durum üzerine çalışıyoruz. Köydeki durum kolay değil ama kontrol edilebilir. Önemli olan bölge sakinlerinin yaralanmamasıdır. Sel felaketinin sonuçlarının ortadan kaldırılması için onlarca kişi, 20 ekip görev aldı. Belediye seviyesinde bir olağanüstü hal getiriyoruz.

Ön bilgilere göre, şu anda 100’den fazla bitişik bölge ve özel hane sular altında kaldı. Tüm evler ayakta ancak belirli kısımları hasar gördü. Geçici barınma alanı şu an için gerekli değil. Komisyon çalışmalarına devam ediyor. Su seviyesi zaten düşüyor ve su yavaşça bölgeyi terk ediyor.”

“Kimse bu bela ile yalnız başına bırakılmayacak”

Kumpilov kimsenin sel felaketiyle yalnız başına bırakılmayacağını da şu sözlerle ifade etti etti: “Selin taşıdığı maddelerin darbeleriyle defalarca karşılaştık. Afetin sonuçlarını ortadan kaldırma ve hasarı mümkün olan en kısa sürede değerlendirme görevini üstlendik. Kimse bu bela ile yalnız başına bırakılmayacak. Komisyon her evi, her sakini ziyaret edecek, insanların ihtiyaçlarını öğrenecek ve onlara yardım sağlayacaktır. Acil durumun tasfiyesinin hemen ardından, gelecekte benzer durumların yaşanmaması için bir çalışma toplantısı yapacağız. Drenaj kanalizasyonlarının değiştirilmesi de dahil olmak üzere hem organizasyonel hem de teknik önlemleri dikkate alarak sorunun çözümüne kapsamlı bir şekilde yaklaşacağız.”

 

 Haberi Типичная Адыгея’dan hazırlayan: Mirac Albek Hızlıok

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz