Anka Basket’ten dikkat çeken başarılar

1
855

Ankara Çerkes Derneği’nin basketbol takımı “Anka Basket SK” ilk kez mücadele ettiği Ankara Büyükler Amatör Ligi’nde dikkat çeken başarılara imza attı.


Normal sezonu 4. sırada tamamlayarak play-off’a kalan Anka Basket, çeyrek finalde SportsA takımı ile eşleşti. 5 Haziran Pazartesi akşamı oynanan müsabakada seyirciler büyük bir çekişmeye tanık olurken, son saniye üçlüğü hakem kararıyla ikilik sayılan takımımız sahadan 74-73 mağlup ayrıldı.

Anka Basket’in bugünlere gelmesinde büyük pay sahibi olan takım koçu Kayseri Uzunyayla Mekeney Köyü’nden Zaxox Onur Berjan Aksoy hem bu sezona hem de takımın kuruluşundan bu yana zaman içerisindeki gelişimine dair Jineps’e açıklamalarda bulundu.

 

-Anka Basket’in kuruluş serüveni nasıl gerçekleşti?

-Aslında Anka Basket doğma büyüme Çerkes kökenli bir spor kulübüdür diyebiliriz. Üniversite öğrencisiyken kurucusu Karakuyu Köyü’nden Janak Mehmet Rıza Ağabey olan ve o zamanlar farklı bir isimle faaliyet gösteren basketbol kulübünde antrenörlük yapıyordum. Mehmet Rıza Ağabey’in Xeuk’e (anavatan) taşınma kararı almasıyla kulübü ben devralıp ismini de Anka Basket olarak değiştirdim. Anka Basket ailesi olarak 8 yıldır altyapı takımlarımızla Ankara liglerinde mücadele ediyoruz, sayısız sporcu yetiştirdik ve birçok başarıya imza attık. Hâlâ kulübün birçok işini hallederken Mehmet Rıza Ağabey ile beraber hareket ederiz, üzerimde emeği çoktur.

 

“Hepimiz Ankara Çerkes Derneği üyesiyiz”

 

-Kadrodaki bütün oyuncular Çerkeslerden mi oluşuyor?

-12 kişilik oyuncu kadromuzun 7 oyuncusu Çerkes ve hepimiz Ankara Çerkes Derneği üyesiyiz. Takımda eski Elbruz dans ekibi oyuncuları ve Badin müzik grubu üyeleri, eski gençlik komisyonu emekçileri ve Ankara Çerkes Derneği Başkanımız var, takım yemeklerinde ceug (düğün/eğlence) yapabilecek yeterliliğe sahibiz diyebiliriz.

 

-A kadronun haricinde başka yaş gruplarını da içeren gruplar mevcut mu?

-6-9 yaş arası spor okulu grubumuz ve U10-U11-U12-U14 müsabık takım gruplarımız mevcut.

 

-Bu sezonu takım adına nasıl değerlendiriyorsunuz?

-Aslında bu sezonu hazırlık sezonu olarak adlandırabiliriz. Takım kurup lige katılmaya biraz hızlı karar verip hızlı aksiyon aldığımız için öncesinde yapılması gereken sponsorluk ve transfer görüşmeleri gibi çalışmaları hızlıca halletmek gerekti, bu konuda da aynı zamanda takım oyuncusu olan Ankara Çerkes Derneği Başkanı Bislan çok yardımcı oldu.

Kısıtlı sürede saha dışı işlerimizi halledip antrenmanlara başladık ve sezona hızlı bir giriş yaparak uzun süre namağlup lider olarak devam ettik. Olay “Anka Basket kim, hiç duymadık”tan “Anka Basket Çerkeslerin takımıymış, çok eğlenceli bir taraftar grupları var ve iyi basketbol oynuyorlar”a geldi, bu da ilk yılımız için hedeflediğimiz başarıydı aslında.

Normal sezonu 4. sırada tamamlayarak play-offlara kalmaya hak kazandık ve çeyrek final maçında son topta 73-74 kaybederek sezona veda ettik. Takım olarak seneye çok daha istekli ve çok daha tecrübeli olarak şampiyonluk hedefine emin adımlarla yürüyeceğimize eminiz.

 

“Seneye soydaşlarımızın desteğiyle şampiyonluk için elimizden geleni yapacağız”

 

-Anka Basket’in gelecek seneler için koyduğu vizyon ve hedeflerden biraz bahseder misiniz?

-Bu takımı kurarken sportif başarının yanı sıra ‘Çerkes takımı’ kimliğiyle önce basketbol, sonra tüm spor camiasında tanınır olmak gibi bir hedef koyduk kendimize. Bunun örneğini bireysel sporlarda sıkça görüyoruz fakat takım sporlarında hem bunu sağlamak hem sportif başarıya ulaşmak için iddialı bir kadro kurmak biraz daha zor. Ancak maçlarda hem rakiplerden hem rakip taraftarlardan aldığımız tepkileri ve güzel dönütleri göz önünde bulundurunca bu konuda başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Şimdi kısa bir yaz tatili arası verdik, sonrasında antrenmanlarımıza yoğun bir tempo ile başlayacağız ve seneye tüm soydaşlarımızın desteğiyle şampiyonluk için elimizden geleni yapacağız.

A takımımızın yanı sıra altyapı takımlarımızda da aynı vizyon ile hareket etmeye çalışıyoruz, takımlarımızda birçok Çerkes sporcumuz var ancak bu konuda Çerkes ailelerden daha fazla destek bekliyoruz.

Son olarak bu sene bize sponsor olan Technarts ve Ankara Çerkes Derneği’ne, tribünlerde desteklerini esirgemeyen, her maç yanımızda olan muhteşem seyircimize, tüm sezon elinden gelenin fazlasını yapmaya çalışan oyuncularıma ve Jineps ailesine teşekkür etmek isterim.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz